Go to Top

Rúdkarnis

Rúdkarnis – a klasszikus tartószerkezet, mely minden stílus esetében megállja a helyét.

Ez a hagyományos karnis típus manapság is nagyon népszerű, annak köszönhetően, hogy bármilyen stílusú enteriőrben alkalmazható. A rúdkarnis készülhet fémből vagy fából, fekete, fényes réz, réz-antik, króm, matt króm és különböző fa színekben kapható számtalan végzáróval. A karnis rudak 16, 19, 20 és 28 mm vastagságúak lehetnek, egy és kétsínes változatban szerelhetők az oldalfalra, vagy a mennyezetre. A karnis rudakra kerülő karikák rendelhetők műanyag betéttel is, így a mozgatásunk csendesebb. A hagyományos rúd mellett létezik un. belső sínes rúd, amelyre nem karikák segítségével, hanem csúszkák alkalmazásával rakjuk fel a függönyt. Ha rúdkarnisról van szó, akkor elegáns megoldás lehet a ringlis függöny is. A függöny tetejébe ütött ringlikarikák segítségével húzzuk rá a függönyt a rúdra. A ringlikarika inox, vagy bronz színű lehet. Nézze meg karnis mintáinkat!

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-1-781-1880

Hogyan tudok rendelni?

Bemutatótermünkben minden általunk forgalmazott karnis ki van állítva, így ki lehet próbálni a működését és élőben megnézegetni őket. Látogasson el bemutatótermünkbe!

„Otthonunkban nagyjából 10 éve volt függöny csere, de az akkori csapatot már nem találtuk meg és a rúdkarnisaink már nem voltak éppen a helyzet magaslatán! :-) Felhívtam a Vestát hogy ki tudnak e jönni, de csak karnis kell, mert a függönyök még jók. Eljöttek, felmértek 3 hét múlva már az új karnisokon virított a függöny, szép tisztán mert addig elvitték kitisztítani! Nagyon barátságos megbízható emberek!”

Major Anita, Budakeszi

 
Nagyon nehéz sötétítő függönyökhöz nem ajánljuk a rúdkarnis alkalmazását, mivel a konzol egy idő után kibillenhet a falból. Ilyen esetben inkább döntsünk az alumínium, vagy profilkarnis mellett.

A rúdkarnison a függönyt csak kézzel tudjuk mozgatni, zsinóros változata nincs. Szükség esetén elhúzópálca segítségével tudjuk a mozgatást megoldani.

Tipp:

  • A 200 cm feletti rúdkarnisoknál mindenképpen alkalmazzunk középen is tartókonzolt.
  • Kétsínes rúdkarnisnál a belső rúdra a legjobb választás egy egyszerű gömb, vagy kupak végzáró.
  • Különböző toldó elemek segítségével bármilyen hosszú rúdkarnist létre tudunk hozni. Sőt, sarok toldóval bármilyen szögben tudjuk hajlítani.