Go to Top

Roló szerkezetek

Roló szerkezetek

A római roló és francia raffroló egyaránt gyakran használt árnyékoló megoldás. Szinte bármilyen anyaggal alkalmazható, ezért a modern és klasszikus anyagok kedvelőinek egyaránt ajánljuk. Lássuk milyen jellemzői vannak a szerkezeteknek!

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-1-781-1880

Hogyan tudok rendelni?

Bemutatótermünkben minden általunk forgalmazott karnis ki van állítva, így ki lehet próbálni a működését és élőben megnézegetni őket. Látogasson el bemutatótermünkbe!

A roló szerkezetek nagyon kis helyigényűek, ezért remekül használhatóak korlátozott helykínálatú helyiségeknél, mint a konyha, vagy a fürdőszoba. Fontos viszont, hogy a nyílászáró fölött kb. 25-30 cm szabad hely legyen, ahol a roló összegyűjti az anyagot. A rolószerkezetek típusa a felhasznált anyagok súlyához és méretéhez igazodik. Egy könnyű, fényáteresztő anyaghoz egy súlyfékkel szerelt, húzózsinóros raffroló szerkezet is tökéletesen megfelel, de már egy közepesen nehéz súlyú dekor anyaghoz is a gyöngyláncos rolószerkezetet kell felszerelnünk.

„A konyhában a bútor miatt nem tudtam milyen megoldást válasszak mert szinte semmi hely nem volt függönynek! Neten találtam a Vesta home-ot akik ingyen kijöttek,megnézték és javasolták a rolót mert kis helyigényű de mutatós! Nem mellesleg költség hatékony megoldás is! Nagyon köszönöm! Amit ígértek azt mindent be is tartottak! Én biztos őket választom, ha árnyékolásról van szó!”

Harmat Istvánné, Pilisvörösvár

 
A rolót az oldalfalra és a mennyezetre egyaránt rögzíthetjük, de létezik nyílászáróra szerelhető változat is. Nyílászáróra való szereléskor választhat fúrásmentes megoldást is, ebben az esetben egy speciális tartókonzol segítségével lehet a szerkezetet az ablakra rögzíteni és nem szükséges az ablakkeretet megfúrni.

Az anyagot a rolószerkezet tetejéhez tépőzárral rögzítjük, az alján kialakított rúdházban lévő alumínium súlylap tartja feszesen. Közöttük átlátszó műanyag, vagy fehér üvegszálas pálcák merevítik az anyagot és segítik az anyag gyűjtését. A merevítő pálcákhoz egy speciálisan erre a célra alkalmas rolószalagot használunk, amely a textilre keresztirányba kerül rávarrásra. A római roló varrása kifejezetten precíziós munka, így mindenképpen érdemes szakemberre bízni a varratását!

A rolószerkezet kézi gyöngyláncos mozgatása mellett történhet motorral is, amelynek a vezérlése fali kapcsolóval és távirányítóval egyaránt megoldható.

Tipp:

  • A roló egy remek alternatívája lehet a roletta.