Go to Top

Lapfüggöny sín

Lapfüggönyt szeretne otthonába?

A lapfüggöny az egyik legkedveltebb függönyözési megoldás, de a szerkezetének jellemzőit kevesen ismerik. Íme, egy kis lapfüggöny gyorstalpaló:

A panelkarnis, vagy más néven lapfüggöny sín 2, 3, 4 vagy 5 sínes változatban készül. A sínek egyedi méretben készülnek és ezekre egyedi méretű panelek kerülnek, így nem kell alkalmazkodnunk standard méretekhez, meghatározhatjuk, hogy milyen szélességű lapokat szeretnénk. Ezeken a síneken foglalnak helyet a panelkocsik, amelyek mozgatása kézzel, vagy zsinórszerkezettel történhet. Ha nem szeretnénk zsinóros mozgatást, de kézzel sem akarjuk a lapokat megfogni, akkor elhúzópálcát is használhatunk a mozgatáshoz.

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-1-781-1880

Hogyan tudok rendelni?

Bemutatótermünkben minden általunk forgalmazott karnis ki van állítva, így ki lehet próbálni a működését és élőben megnézegetni őket. Látogasson el bemutatótermünkbe!

„Régi belvárosi lakásomban a nagy belmagasság miatt azt hittem nem tudok lapfüggönyt felrakni a súlya miatt. De kijött a Vesta Home-tól egy szakember azt mondta megoldható! Ez 1 éve volt azóta jól működik és a lapokon is az én általam megálmodott egyedi minták vannak!”

Juhász Lívia, Budapest

 
A panelek száma egy irányba történő húzásnál megegyezik a sínek számával, két irányban történő elhúzás esetén a duplája. Tehát ha két irányba is elhúzhatjuk a lapokat, mert van hely az ablak mindkét oldalán, akkor pl. 6 panelhez elegendő egy 3 pályás sín.

A lapfüggöny sín pályáin elhelyezkedő tépőzáras panelkocsik alap esetben egymásba kapcsolódnak, azaz egyik lap húzza a másikat. De speciális esetben kérhetünk un. szabadon mozgó lapokat is, ebben az esetben a lapokat egymástól függetlenül is tudjuk mozgatni. Ez praktikus lehet olyankor, ha pl. térelválasztó lapfüggönyként akarjuk használni, vagy sötétítő esetében, ha csak bizonyos részét szeretnénk sötétíteni az ablaknak.

A húzózsinór jobb és bal oldalon is elhelyezhető, ez nem függ attól, hogy merre húzzuk el a lapokat, illetve a lelógása is egyedileg meghatározható.

A panelkocsikon lévő tépőzár segítségével rögzítjük a paneleket a lapfüggöny sínre, és az aljukban lévő súlylap gondoskodik a feszítésükről.

A lapfüggöny sínek alapvetően fehér színben készülnek, de létezik inox színű változat is. Az inox változat csak 3, 4, vagy 5 pályás változatban rendelhető. Felszerelhető mennyezetre, de konzolok segítségével oldalfalra is. Oldalfalra történő szereléskor a tartókonzolok szín azonosak a lapfüggöny sín színével.

Tipp:

  • A lapfüggöny panelek textileken kívül készülhetnek bambusz és roletta anyagokból is.
  • Kombinált megoldás esetén a lapfüggöny sínre akár ráncolt függönyt is felhelyezhető.