Go to Top

Sötétítő függöny

Sötétítő függöny – funkció és dísz egyszerre

A sötétítő függöny alapvető funkciója maga a sötétítés, azaz megakadályozza a belátást a lakásba abban az esetben is, ha fel van kapcsolva a villany. Ha más megoldást használunk erre a célra (redőny, roletta, pliszé, stb…), akkor dekorációs célt is szolgálhat a fényáteresztő függöny mellett. Egyfajta keretet ad ablakunknak és melegebbé varázsolja a szobát. Tekintse meg sötétítő függöny mintáinkat!

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-1-781-1880

Hogyan tudom a függönyt kiválasztani, megrendelni?

Több lehetőség közül választhatunk. Természetesen mindenki szereti megtapintani és élőben megnézni a kiválasztott anyagot, hiszen ezeket a függönyöket akár az otthonunkról van szó, akár munkahelyünkről hosszú ideig nézegetjük. Bemutatótermünkben több száz anyagból lehet választani, nézegetni, megfogni, barátkozni a legjobban tetsző függönyökkel. Ha a kényelmesebb megoldást választja, akkor a kapcsolat oldalunkon lévő e-mailre, vagy az automatikus ajánlatkérő fülre kattintva le kell írni pár szóban, hogy mi az elképzelés. Ezután kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot így teljesen díjmentesen, célzottan az ön otthonába viszünk akár több tucat mintát, így az otthoni enteriőrhöz tudjuk kiválasztani a megfelelő anyagot és formát. Kockázat és költségmentesen tudja kiválasztani álmai függönyét!

A sötétítő függöny funkciója

Elsősorban attól függ, hogy milyen anyagot érdemes választani, hogy milyen funkciót kell betöltenie otthonunkban. Ha csak dekorációs célt fog szolgálni, vagy elegendő, ha árnyékol, akkor egy vékonyabb, világosabb textil is megfelelő lehet. Viszont ha jól kell sötétíteni, akkor már egy vastagabb szövésű, vagy akár black out anyagot kell választanunk. Ha beleszerettünk egy vékonyabb anyagba, de fontos a jó fényzárás is, akkor megoldás lehet a függöny bélelése, amikor is összevarrjuk egy erre a célra való bélelő anyaggal, aminek köszönhetően szinte ugyanúgy be tudunk sötétíteni, mintha egy fényzáró anyagot választottunk volna.

„Mi új házba költöztünk év elején és a gyerekszobában akkor derült ki h egész nap besüt a nap amikor első nap megérkeztünk. Sos volt az árnyékolás bármilyen módon! E-mailben kértem ajánlatot aznap délután kijöttek és mindenféle felár nélkül 1 hét alatt felszerelték a sötétítő függönyt! Mivel az ablak formája speciális így nem is tudtam volna venni előre készített függönyt, de ami ebben még csodálatos, hogy árban is nagyon kedvező volt!”

Kovács Istvánné, Pomáz

 
Mennyi anyagra van szükség?

A dekor anyagok általában 140-150 cm, vagy 290-300 cm szélesek. Míg a fényáteresztő függönyöknél dupla ráncolást alkalmazunk, addig a sötétítő függönyöknél általában elegendő a másfélszeres ráncolás. A szükséges anyagmennyiség kiszámításakor figyelembe kell venni az anyag szélességét, valamint mintás anyagnál figyelni kell arra is, hogy ha több függöny is van egy helyiségben, akkor azoknak ugyanazzal a mintával kell kezdődniük.

Szín és minta

A sötétítő függönynek harmonizálnia kell a fényáteresztő függönnyel és otthonunk színeivel. Illeszkedhet színvilágban a lakásban jelenlévő színekhez (falszín, parketta, tapéta, kiegészítők), de választhatunk eltérő, élénk színeket is, amellyel életet vihetünk a lakásba. Anyagválasztásnál arra is gondolnunk kell, hogy a fényes, vagy pedig a matt anyagokat részesítjük előnyben? A szín mellett fontos a függöny mintája is. A geometrikus, virág és indaminta mellett választhatunk csíkos, de akár egyszínű anyagot is, a lényeg, hogy harmóniában legyen a többi berendezési tárggyal.

Látogasson el hozzánk és mi segítünk a választásban. Díjmentes helyszíni felmérésünk alkalmával otthonába visszük a mintákat!