Go to Top

Római roló

Római roló, raffroló – a klasszikustól a modernig bármilyen stílusban igényes megoldás!

A modern lakberendezés és az új trendek előretörésével a római roló mára egy divatos, letisztult megjelenésű árnyékoló, bármilyen stílusú enteriőrben megállja a helyét és elegáns dísze lehet otthonunknak egy ablak roló. Alkalmazhatjuk akár modern, akár minimál, vagy klasszikus stílusban berendezett otthonunkban is, ügyelve arra, hogy a stílusnak megfelelő textilből készítsük el. Mivel az ablak roló a rajta lévő lakástextilt lentről felfelé mozgatva, lapolva gyűjti össze, remekül alkalmazható olyan helyiségekben, nyílászáróknál, ahol kevés hely áll rendelkezésre. Nagy előnye még, hogy takarékosan bánik az anyaggal és más függönyözési megoldásokkal együtt is remekül használható.

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-1-781-1880

Hogyan tudom a függönyt kiválasztani, megrendelni?

Több lehetőség közül választhatunk. Természetesen mindenki szereti megtapintani és élőben megnézni a kiválasztott anyagot, hiszen ezeket a függönyöket akár az otthonunkról van szó, akár munkahelyünkről hosszú ideig nézegetjük. Bemutatótermünkben több száz anyagból lehet választani, nézegetni, megfogni, barátkozni a legjobban tetsző függönyökkel. Ha a kényelmesebb megoldást választja, akkor a kapcsolat oldalunkon lévő e-mailre, vagy az automatikus ajánlatkérő fülre kattintva le kell írni pár szóban, hogy mi az elképzelés. Ezután kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot így teljesen díjmentesen, célzottan az ön otthonába viszünk akár több tucat mintát, így az otthoni enteriőrhöz tudjuk kiválasztani a megfelelő anyagot és formát. Kockázat és költségmentesen tudja kiválasztani álmai függönyét!

Római roló kialakítása

A római roló leengedett állapotban kifeszítve helyezkedik el az ablak előtt, felhúzáskor vízszintesen lapolva gyűlik össze az anyag. Speciális rolószerkezetre kerül a textil, amely felszerelhető oldalfalra, mennyezetre, vagy akár magára az ablakszárnyra is. Az ablakkeretre történő szereléskor választhatunk olyan megoldást is, amelyhez nem szükséges megfúrni az ablakkeretet, ebben az esetben fúrásmentes konzolt alkalmazunk. A szerkezetre felül tépőzárral rögzítjük az anyagot, amelyre vízszintesen, bizonyos szakaszonként kerül felvarrásra a rolószalag, amelybe merevítő pálcákat bújtatunk, ami feszesen és mereven tartja a rolót. Az aljába súlylap kerül, amely szintén a feszességről gondoskodik. Mozgatása a szerkezettől függően történhet húzózsinórral vagy gyöngylánccal, de lehetőség van motoros mozgatásra is. Egyik nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy a textil bárhol megállítható, így leengedve, de részben felhúzva is szépen öltözteti ablakunkat.

„A konyhában a bútor miatt nem tudtam milyen megoldást válasszak mert szinte semmi hely nem volt függönynek! Neten találtam a Vesta home-ot akik ingyen kijöttek,megnézték és javasolták a rolót mert kis helyigényű de mutatós! Nem mellesleg költség hatékony megoldás is! Nagyon köszönöm! Amit ígértek azt mindent be is tartottak!Én biztos őket választom, ha árnyékolásról van szó!”

Harmat Istvánné, Pilisvörösvár

 
Anyaga

Készülhet fényáteresztő, sötétítő, black out, vagy akár bambusz anyagból is. Mivel a ráncolt függönnyel ellentétben itt kevesebb anyagot használunk így érdemes erőteljesebb színű, vagy mintás anyagot választani, hogy a roló érvényesüljön az ablak előtt. Kifejezetten jól mutat csíkos anyagból, mivel a merevítő pálcák is adnak egyfajta csíkos hatást.

Mire figyeljünk, ha ezt a megoldást választjuk?

Oldalirányban nincs nagy helyigénye az ablak rolónak, általában 5-5 cm-el érdemes szélesebbre tervezni, mint a nyílászáró szélessége. Fontos azonban figyelembe venni azt, hogy az ablak fölött szükség van annyi helyre, hogy felhúzott állapotban ne akadályozza a nyitást. Ez olyan esetben, ahol kb. párkányig, vagy kicsivel alá ér általában 25 cm-t jelent, ajtó esetében pedig 30 cm-t. Ennyi hely szükséges a nyílászáró teteje és a mennyezet között.

Míg a római roló a modern stílust képviseli, addig a francia raffroló inkább a klasszikus, romantikus otthonokba illeszkedik igazán. A francia raffroló annyiban különbözik a római rolótól, hogy a textil nem feszített, nem simul ki az ablak előtt sem leengedett, sem felhúzott állapotban.

A rolószerkezetekről további információkat itt talál.