Go to Top

Black out függöny

Ha fontos a megfelelő fényzárás, akkor a black out függöny a megoldás!

A black out (fényzáró) függönyök funkciója a sötétítés. Sokkal jobban zárják a fényt, mint a “normál” sötétítő anyagok, amely annak köszönhető, hogy két textilszál közé egy harmadik, fekete szálat szőnek. Általánosságban elmondható, hogy ezek a textilek kb. 70-90%-os fényzáró képességgel rendelkeznek, de létezik 100%-os is. A sötétebb színek jobb fényzárásra képesek, mint a világosabb színek. A fényzárás mellett hőszigetelő funkciójuk is van a black out sötétítő függönyöknek, nyáron a nagy meleg ellen, míg télen a hideg ellen tudnak védeni. Tekintse meg black out függöny mintáinkat!

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-1-781-1880

Hogyan tudom a függönyt kiválasztani, megrendelni?

Több lehetőség közül választhatunk a black out függönyöket illetően. Természetesen mindenki szereti megtapintani és élőben megnézni a kiválasztott anyagot, hiszen ezeket a függönyöket akár az otthonunkról van szó, akár munkahelyünkről hosszú ideig nézegetjük. Bemutatótermünkben több száz anyagból lehet választani, nézegetni, megfogni, barátkozni a legjobban tetsző függönyökkel. Ha a kényelmesebb megoldást választja, akkor a kapcsolat oldalunkon lévő e-mailre, vagy az automatikus ajánlatkérő fülre kattintva le kell írni pár szóban, hogy mi az elképzelés a black out sötétítő függöny kapcsán. Ezután kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot így teljesen díjmentesen, célzottan az ön otthonába viszünk akár több tucat fényzáró függöny mintát, így az otthoni enteriőrhöz tudjuk kiválasztani a megfelelő anyagot és formát. Kockázat és költségmentesen tudja kiválasztani álmai fényzáró függönyét!

Mikor érdemes black out függönyt választani?

A black out függöny azokban a helyiségekben ideális, ahol fontos a fény kizárása, mint pl. a hálószoba, gyerekszoba. Redőny hiányában majdnem teljes egészében be tudja tölteni annak funkcióit. A black out sötétítő függöny vastagságának és speciális szövésének köszönhetően sötétet tudunk varázsolni a szobában és nagy melegben használatával pár fokkal hűvösebb is van, mint a normál függöny használatakor, valamint télen hőszigetelő funkciót is be tud tölteni. Ha hosszú modern függöny készül belőle, akkor télen ügyelni kell rá, hogy a radiátor elé behúzva esetlegesen csökkentheti annak hatékonyságát.

„Én az elején féltem tőle, hogy egy ilyen szolgáltatást nyújtó cég számomra megfizethetetlen lesz, de gondoltam egy próbát megér az ingyenes felmérés! Ami tényleg ingyenes :) méregettek, és vagy 50 mintát kihoztak az alapján amiket elmondtam telefonban a lakásról. Amikor árat számoltunk kiderült, az egyik legjobb árat tőlük kaptam! Elérhető áron nagy kényelmet kaptam! Imádom őket!”

Markovics Gyöngyi, Dunakeszi

 
A black out sötétítő függönyök választéka jóval szűkebb, mint a dekoroké, sötétítő függönyöké, de növekvő népszerűségüknek köszönhetően folyamatosan bővül a kínálat és az egyszínűek mellett egyre több mintás anyaggal találkozhatunk. Ha a black out anyagok között nem találunk olyat, amely megfelelne az elképzeléseinknek, akkor bármely egyéb dekor anyagot ki lehet bélelni egy olcsóbb árfekvésű, egyszínű black out anyaggal. Ebben az esetben a kétfajta textilt összevarrjuk és funkcióját tekintve ugyanazt érjük el, mintha fényzáró függönyt választottunk volna.

A karnis kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy ez a típusú anyag nehezebb, mint általában a sötétítő anyagok, így nagyobb teherbírású tartószerkezetre lesz szükségünk. Ennek megfelelően elsősorban az alumínium karnisokat ajánljuk, ha ráncolt függönyt varratunk belőle.

Milyen függönyfazon készíthető el belőle?

A black out anyagokból szinte bármilyen fazonú modern függöny elkészíthető. Alkalmas ráncolt függönynek, lapfüggönynek, római rolónak, vitrázsnak is.

Tisztítása a többi textilhez hasonlóan történik, mosógépben mosható és szükség szerint vasalható is.