Go to Top

Szalagfüggöny az otthonába – jó döntés?

Egy pár éve még az irodaházakkal és középületekkel asszociáltuk a szalagfüggönyöket. Manapság azonban – az új technológiának és az egyre bővülő választéknak köszönhetően, – már rendkívül sok háztartásban megtalálható ez a modern és letisztult árnyékoló. De vajon Önnek való?

Szalagfüggöny az otthonába

Árnyékoló választása otthonunkba egy fontos döntés. Évekig, évtizedekig lakásunk része marad, így nem mindegy, hogy milyen rendszer mellett tesszük le voksunkat. Fontos szempont a kinézet, a funkció, a kezelhetőség és a minőség. Most megvizsgáljuk, hogyan teljesít a szalagfüggöny mindegyik szempont szerint.

A dizájn

Manapság az otthoni szalagfüggönyök már egyáltalán nem hasonlítanak műszálas irodai társaikra. Szebbnél szebb anyagaikkal és letisztult stílusukkal hozzájárulnak az otthonosság érzéséhez. Bemutatótermünkben több száz anyag közül válogathat, vagy kérheti lakberendező munkatársunk segítségét is, aki házhoz megy Önhöz és előzetes megbeszélés alapján több tucat mintával készül, mely már mind tükrözi elképzelését. A Vesta Home-nál jó kezekben van, hogy a tökéletes kinézetű szalagfüggönyt válassza!

A funkció

A szalagfüggöny funkciója függ a lamellák anyagától és állásától. Az anyaga lehet: naphálós, fényáteresztős, bambusz és black out. Tehát biztosíthat tökéletes sötétséget, félhomályt vagy épp csak fénytompítást is.

Mindemellett különböző állásokban is különböző fényáteresztést tesz lehetővé. A szalagfüggöny azért olyan közkedvelt irodaházak árnyékolására, mivel a délutáni „lapos” napsugarak nem verődnek vissza a számítógép képernyőjéről, és ugyanez igaz lehet tévénk képernyőjére is.

A kezelhetőség

Sok kritika érte a szalagfüggönyöket a múltban a kezelhetőségük miatt. Azonban az új technológiáknak köszönhetően sérülékenységük már a múlté. Gyorsan és kényelmesen lehet kezelni a lamellákat, és a Vesta Home-nál akár motoros mozgatással is kérhető.

A minőség

Ugyan a technológia már jól ki van fejlesztve a minőségi szalagfüggönyöknél, olcsóbb verziói még mindig csak türelemmel működtethetők. Ezért fontos, hogy jól döntsön, és szem előtt tartsa a minőséget.

Nálunk, a Vesta Home-nál minden szempontból tökéletes szalagfüggönyöket talál. Látogasson el bemutatótermünkbe vagy vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szeretne többet olvasni a témáról? Korábban itt írtunk a szalagfüggönyökről.