Go to Top

Panoráma függöny, a stílus kedvelőinek

Amikor a helyiség dekorálásáról van szó, az ablak területéhez választott anyagok az egész szoba hangulatát befolyásolják. Időnként nehéz lehet megtalálni a megfelelő függönyt. Előfordulhat, hogy a választásnál a praktikus szempontokon túl valami igazán különlegessel szeretnénk feldobni otthonunkat. Esetleg az ablak elfedése helyett a gyönyörű kilátáson van a hangsúly, amit nem szeretnénk teljesen eltakarni. A panoráma függönyök minden esetre egyszerre kínálnak erre megoldást, miközben a helyiség impozáns design elemeként funkcionálnak.

Mi a panoráma függöny?

A hagyományos függönyöktől eltérően a panoráma függöny nem csak két oldalt keretez, hanem felső, rövid anyagával eltakarja a függönykarnist. Ezzel öltözteti ablakunkat, ám mégis hagy elég felületet a kilátásra. Ha a helyiségben több ablak is található, az egyik alapszabály, hogy minden ablakra ugyanolyan függönyt kell tenni az összhang érdekében. A panoráma függöny akár több egymás melletti ablak esetén is jól mutat, így kitűnő választás a nappaliba. Ez a család közös tere, így itt különösen fontos az esztétika és a harmónia kialakítása.

Örök divat

A panoráma függönyök használata a Viktoriánus korból ered, és felidézi a régi idők minőségét. Ez a klasszikus stílus sosem megy ki a divatból, akárcsak régen, úgy napjainkban is a luxus és a kitűnő ízlés indikátora. Barokkos bútorokkal igen elegáns hatást eredményez. Sokféle stílusba be tudjuk illeszteni, hiszen mindenki megtalálja a saját ízlését, legyen szó könnyed virágmintákról vagy élénk színekről.

Ahogy falunk színe, bútoraink és lakásunk minden apró részlete, a függönyeink is minket tükröznek. Így sokkal több funkciót töltenek be, mint először gondolnánk. A kiválasztott anyag, forma és színek mind az önmegvalósításunk részei. A panoráma függöny pedig egy igazán különleges dekorációs elem, ami teljesen egyénire szabható. Mintáink közül válogathat honlapunkon, vagy nézzen szét személyesen, bemutatótermünkben. Igény esetén az előre kiválasztott mintákat otthonába is kihozzuk, és díjmentes felmérést végzünk a tökéletes választás érdekében.