Go to Top

Melyik sötétítő függöny anyag az ideális választás?

A sötétítő függönyök több szempontból otthonunk elengedhetetlen részei. Mind a napfényt, mind az éjszaka kintről beszűrődő utcai világítást gátolják, segítenek fenntartani a helységek hőmérsékletét, és felkapcsolt villany mellett is megfelelő takarást biztosítanak ablakunknak, hogy otthonunk a személyes terünk maradjon. De több szempontot kell megfontolni a függöny kiválasztásnál, például mennyi fényt engedjen át? Mindez szabályozható a sötétítő függöny anyagával és típusával.

Stílus

Az egyik alapvető szempont a kiválasztás során, hogy melyik helységbe kerül. A világosabb színek a sötétítők esetében is jobban átengedik a fényt, de ez a nappaliban kevésbé lehet probléma. A színválaszték sötétítő függöny anyagok esetében is széles. Így legyen szó akár meleg árnyalatokról, akár hideg tónusokról, biztosan talál a szoba stílusához és színeihez illőt. Oldalunkon sokféle mintát megtekinthet. A sötétítő anyagokból érdemes függönyünkhöz illő díszpárnát, ágytakarót vagy egyéb kiegészítőt varratni, mi ezt is megvalósítjuk.

Maximális fényszűrés

A pihentető alváshoz szükségünk van az utcáról beszűrődő fények kizárására. Gyerekszobákban, főleg kisbabák esetében különösen fontos, hogy minden zavaró tényezőt kizárjunk. Mivel a black out sötétítő függöny anyagoknak 70-90%-os, de akár 100%-os fényzáró képessége is lehet, ideális választás hálószobánkba. Ez annak köszönhető, hogy a hagyományos függönyökkel ellentétben a két textilszál közé egy harmadik, fekete szálat is szőnek. Ez a vastagság már nem engedi át a fényt, és a kinti hidegtől vagy melegtől is segít megóvni szobánkat. Így a black out függönyökkel több téren is maximális védelmet kapunk.

Bemutatótermükben még szélesebb választékban válogathat több száz minta közül. Így a fotók helyett eredeti színekben is megtekintheti, érezve tapintásukat, így könnyen megtalálhatja a legmegfelelőbb sötétítő függöny anyagot. Amennyiben kényelmesebb megoldást szeretne, e-mailes egyeztetés után a kiválasztott mintákat otthonába is kihozzuk, díjmentes felméréssel.