Go to Top

Gyerekszoba függöny

Ha gyerekünk van, mindenből a lehető legjobbat akarjuk nyújtani számára. Legyen szó akár csak a szobájáról.  A falak színe és a bútorok mellett különös figyelmet érdemel a                    gyerekszoba függöny is.

 

fehér gyerekszoba függöny

Kiválasztásánál az alábbi szempontokra érdemes figyelnünk:

Kor és nem

Ha gyerekeink külön szobával rendelkeznek, a koruk és nemük a két legfontosabb szempont. Ugyanis nem mindegy, hogy egy 2 éves tipegő vagy egy tinédzser szobájáról van szó. A kisgyerekek szeretik az élénk színeket és a mintákat, ahogy nőnek, pedig előnyben részesítik a mesefigurákat. Tinédzser korban viszont érdemes megkérdezni gyerekünket, hogy milyen függönyt is szeretne. Ha nem akarjuk pár évente cserélgetni, érdemes időtálló mintát választani (például lányoknak pillangóst), ami tovább marad „vállalható” akár egy önérzetes kis hölgynek is, mint mondjuk egy hercegnős rózsaszín függöny.

Ahogy nőnek a lányok és fiúk különböző dolgok iránt érdeklődnek. Ha közös szobában vannak gyerekeink, válasszunk semleges színű és uniszex mintájú függönyt, amely mindkét nemhez tökéletesen illik. Ilyen például a sárga szín, vagy az állatos minták.

Anyag

A gyerekszoba függöny anyagának kiválasztásánál gondolnunk kell arra, hogy a nap során mennyi fény jön be a szobába.  Fényes szobába érdemes vastagabb anyagot választanunk, főként, ha kisgyerekről van szó, aki nappal is még alszik. Az ilyen napfényes szobákban ne használjunk nagyon élénk színeket és vékony anyagot. A másik fontos dolog anyagválasztásnál, hogy könnyen, gyorsan tisztítható legyen.

Biztonság

A biztonság az egyik legfontosabb kritérium, bármit is válasszunk a gyerekszobába. Függönyök esetében, a könnyű gyerekszoba függönyök biztonságosabbak, mint a nehéz drapériák. A kisgyerekek általában mögé bújnak, sátrat építenek belőlük, vagy a tipegők esetében felálláskor abba kapaszkodnak. Később azonban akár kombinálhatjuk is a két függönytípust.

Ne feledjük, hogy gyerekeinknek vásároljuk ezeket a függönyöket, úgyhogy olyan gyerekszoba függönyt vásároljunk, amely boldoggá teszi őket.