Go to Top

Black out függöny, a zavartalan pihenésért

Ön is azok közé az emberek közé tartozik, akik csak teljes sötétségben tudják álomra hajtani a fejüket? Akkor a black out függöny tökéletes választás lehet hálószobájába! Ezek a speciális technikával szőtt függönyök nem csak a sötétséget biztosítják, de sűrű szövésük miatt szigetelő hatásuk is van. Rendkívül praktikusak, hiszen télen bent tartják a meleget, nyáron pedig megvédik a szobát a beáramló napfénytől, így nem melegszik át annyira a szoba.

black out függöny

Hogyan is készül a black out függöny?

A készítésekor használt technológiai eljárás során két textilréteg közé egy harmadik, fekete textilszálat szőnek, ami a black out függöny „lelke”. Ennek az extra fekete szálnak köszönhetően a függöny anyaga annyira sűrűvé válik, hogy 70-90%-os fényzáró képessége lesz, de vannak modellek, amik akár 100%-os fényzárásra is képesek. Van olyan típus is, ahol a black out függöny anyagát speciális műanyag, vagy szénszál bevonattal, illetve beszövéssel készítik el. Ezek azok a függöny típusok, melyek egyáltalán nem fogják átereszteni a fényt. Tisztításuk otthon is könnyedén végezhető, hiszen mosógépben moshatók és szükség szerint vasalhatók is.

A black out függöny főbb funkciói:

  • fény és hő kizárása
  • redőny helyettesítése
  • reggeli napsugarak elleni védelem
  • szigetelés

Amennyiben ezek a stílusjegyek mind szimpatikusak az Ön számára, és úgy érzi elengedhetetlen darabja lenne egy black out függöny az otthonának, esetleg irodájának, akkor tekintse meg kínálatunkat, és válassza ki azt, amelyik a legjobban passzol az Ön ízléséhez!