Go to Top

Reluxa

Reluxa 

A reluxa régóta használatos árnyékolási megoldás. Anyagát tekintve két típusa létezik, alumínium vagy fa. Elsősorban a nyílászáróra célszerű felszerelni, közvetlenül az üvegfelület elé, vagy pedig a keretre. A lamellák forgatásával lehet szabályozni a bejövő fény mennyiségét. A fém reluxa helyigénye igen kicsi, teljesen felhúzott állapotban csak keveset takar ki az ablakfelületből. A fa helyigénye egy kicsit több, mivel itt a lamellák vastagabbak, mint a fém reluxák esetén. Tekintse meg reluxa mintáinkat!

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-1-781-1880

Hogyan tudom az árnyékolást kiválasztani, megrendelni?

Több lehetőség közül választhatunk. Természetesen mindenki szereti megtapintani és élőben megnézni a kiválasztott anyagot, hiszen ezeket az árnyékolókat akár az otthonunkról van szó, akár munkahelyünkről hosszú ideig nézegetjük. Bemutatótermünkben több száz anyagból lehet választani, nézegetni, megfogni, barátkozni a legjobban tetsző árnyékolókkal. Ha a kényelmesebb megoldást választja, akkor a kapcsolat oldalunkon lévő e-mailre, vagy az automatikus ajánlatkérő fülre kattintva le kell írni pár szóban, hogy mi az elképzelés. Ezután kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot így teljesen díjmentesen, célzottan az ön otthonába viszünk akár több tucat mintát, így az otthoni enteriőrhöz tudjuk kiválasztani a megfelelő anyagot és formát. Kockázat és költségmentesen tudja kiválasztani álmai árnyékolóját!

Mozgatása zsinórral történik, a lamellákat pedig egy műanyag forgatópálcával tudjuk állítani. A mozgatásra használt zsinór és a forgatópálca helye egyaránt meghatározható. Általában célszerűbb az ajtó vagy ablakkilinccsel ellentétes oldalra kérni. A zsinór és a sín színe megegyezik a lamella színével. Felszerelhető műanyag, fa és fém nyílászáróra is, de igény esetén akár falra is. Ha feszített kivitelt kérünk, akkor alul is rögzítésre kerül, így az ablak buktatásakor sem mozdul el az ablaktól.

„A lakberendezőm javasolta őket!Nem bántam meg mert rengeteg jó tanáccsal láttak el!Egyedi formájú ablakaimra bambusz reluxát választottam. Mivel minden egy elem más méretű féltem, hogy nem lesz jó,de profi minőséget kaptam! Azóta ha valaki jön hozzánk vendégségbe ez az első amit észrevesz!”

Losonc Károlyné, Budaörs

 
Egyedi formájú az ablaka?

Különleges formájú (háromszög, trapéz) ablakokra is felszerelhető, de ebben az esetben felhúzni nem lehet, csak a lamellákat forgatni. Ilyen megoldás esetén minden egyes lamellát az ablak méretéhez igazítanak.

A fa reluxa egy igényesebb, ugyanakkor költségesebb a fém kivitelnél. Míg a fém reluxa lamelláinak mérete 16 mm vagy 25 mm lehet, addig a fa reluxa 25 mm-es vagy 50 mm-es lamellákkal készül.

A reluxa lamelláinak tisztítása igen egyszerű. Akár száraz, akár pedig nedves/vizes ruhával letörölhető róla a por és a szennyeződés.

Milyen esetben érdemes a reluxát, mint árnyékolási megoldást választani?

Az egyik leginkább költségkímélő árnyékolók egyike. Célszerű olyan ablakok esetében alkalmazni, ahol kevés hely áll rendelkezésre és időtálló megoldást szeretnénk. Irodákban, közintézményekben, üzletekben, lakásokban egyaránt megállja a helyét. Széles színválasztékban rendelhető, aminek köszönhetően minden fajta nyílászáróhoz megtaláljuk a megfelelő színt, akár még famintásat is választhatunk.