Go to Top

Pliszé

Mi is az a pliszé?

A pliszé manapság egyre népszerűbb és elterjedtebb árnyékolási megoldás. Az anyaga harmonikaszerűen helyezkedik el az ablak előtt. Felszerelése a nyílászáróra történik, legtöbb esetben az üveg elé, az ablak falcába. Ha ez nem megoldható, akkor a keretre is rakhatjuk.

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-1-781-1880

Hogyan tudom az árnyékolást kiválasztani, megrendelni?

Több lehetőség közül választhatunk. Természetesen mindenki szereti megtapintani és élőben megnézni a kiválasztott anyagot, hiszen ezeket az árnyékolókat akár az otthonunkról van szó, akár munkahelyünkről hosszú ideig nézegetjük. Bemutatótermünkben több száz anyagból lehet választani, nézegetni, megfogni, barátkozni a legjobban tetsző árnyékolókkal. Ha a kényelmesebb megoldást választja, akkor a kapcsolat oldalunkon lévő e-mailre, vagy az automatikus ajánlatkérő fülre kattintva le kell írni pár szóban, hogy mi az elképzelés. Ezután kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot így teljesen díjmentesen, célzottan az ön otthonába viszünk akár több tucat mintát, így az otthoni enteriőrhöz tudjuk kiválasztani a megfelelő anyagot és formát. Kockázat és költségmentesen tudja kiválasztani álmai árnyékolóját!

Anyaga, mozgatása

A pliszé anyaga lehet fényáteresztő, árnyékoló, vagy teljesen fényzáró. Mozgatása zsinóros, vagy un. tolókás, vagy igény szerint motoros lehet. A pliszé textilen kialakított apró lyukakon átfűzött zsinór segítségével tudjuk fel vagy lehúzni. Ha az ezeken az aprócska lyukakon bejövő fény is zavar bennünket, akkor lehetőség van duett pliszét választani. A duett pliszénél két textil között fut a zsinór, így nincs szükség az anyag lyukasztására. Akár két funkciót is be tud tölteni egy ablakon belül, mivel létezik olyan kivitelezési mód is, amikor fényáteresztő és sötétítő anyag is kerül a szerkezetre és egyik irányba mozgatva fényáteresztőként, a másik irányba mozgatva pedig sötétítőként funkcionál. Ebben az esetben a két textil között középen is van egy sín.

„A kis helyigény miatt tetszett és a játékossága miatt! Nagyon jól variálható dolog! Köszönöm a csapatnak! Igényes munkát végeztek és a kommunikáció nagyon nagyon tetszett! Érdemes velük dolgozni, mert azt éreztem, amikor ott voltak nálam,vagy én mentem be a bemutató terembe, hogy én vagyok a legfontosabb! A mai világban ez már nagyon ritka! Csak így tovább!”

Valkó Tünde, Üröm

 
Kiviteltől függően egy vagy két irányba tudjuk mozgatni a pliszéket. Ha a tolókás mozgatást választjuk, akkor lentről felfelé és fentről lefelé is tudjuk mozgatni, így nem szükséges a teljes ablakot besötétíteni, ha nem akarjuk. Mivel legtöbb esetben feszített verzióban szereljük, azaz alul és felül is rögzítve van a pliszé, így az ablak nyitása vagy bukó pozícióba való állítás esetén sem mozdul el az ablaktól.

Ha különleges formájú ablakunk van, akkor is megoldást jelenthet a pliszé. Háromszög, félkör, vagy trapéz formájú ablakokra is kivitelezhető. Tetőtéri ablakunkat is árnyékolhatjuk vele. Ha ablakunk nem elérhető helyen van, akkor mozgathatjuk pálca segítségével, illetve motorral.