Go to Top

Könyökkaros napellenző

Könyökkaros napellenző – legelterjedtebb kültéri árnyékolástechnika.

A könyökkaros napellenző a legkedveltebb árnyékoló teraszra és legnépszerűbb kültéri árnyékolástechnika megoldás. A kültéri napellenző felszerelhető mennyezetre, oldalfalra, vagy akár szarufára is.  Tökéletes megoldást jelent családi házak, teraszok, erkélyek, vendéglátó helyek árnyékolására. Tekintse meg napellenző ponyva mintáinkat!

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-70-414-1435

Hogy tudok napellenzőt rendelni?

A legegyszerűbb módja a díjmentes helyszíni felmérés. Ha megvan az elképzelés akkor az Árajánlat kérése ikonra kattintva röviden írja le, a hozzávetőleges méreteket és elképzelést (szín, minta, kézi, vagy motoros vezérlésű, stb.) így kollégánk küld önnek egy előzetes kalkulációt. Ha megfelelő az ár önnek, akkor egyeztetünk egy időpontot díjmentes helyszíni felmérésre, ahova magunkkal visszük a szín és anyagmintákat. De ha ön szívesebben jönne be bemutatótermünkbe kiválasztani a megfelelő napellenzőt akkor szeretettel várjuk.

A napfény, az UV-sugárzás, sőt egyes kivitelek esetében a csapadék elleni védelem legjobb árnyékolója a könyökkaros napellenző. A kereskedelemben és a vendéglátásban ezen kívül kitűnő reklámhordozó és vevőcsalogató eszköz is.

Könyökkaros napellenzőink kiváló ponyvaminőséggel és stabil szerkezeti felépítéssel hosszú ideig megbízhatóan látják el feladatukat. A kültéri napellenzők kitűnő fénytechnikai értékek mellett kimagasló UV védelmet biztosítanak, és még a legforróbb nyári napokon sem engedik 28 Celsius-fok fölé kúszni a hőmérő higanyszálát az árnyékolt terekben. Ennek köszönhetően a légkondicionáló készülékek környezettudatos alternatívái lehetnek, valamint jelentős energia megtakarítás érhető el használatukkal.

„Egy fontos szempont volt! Ha nem kell, el tudjuk tüntetni! Ezért választottuk ezt a megoldást. Így télen, vagy viharban nem megy tönkre, sokkal tartósabb és végre a garázsban sem vesz el helyet!”

Kovács Artúr, Üröm

 
Hogyan válasszunk ponyvát a kültéri napellenzőhöz?

Kültéri napellenző ponyváinknál döntő szempont a minőség, nagy szakítószilárdság, UV-állóság, színtartósság, vízlepergető és szennytaszító képesség. A kínálatunkban több, mint 200 féle kültéri napellenző ponyva közül válogathat, így kiválaszthatja a homlokzathoz, a kültéri bútorokhoz, a környezetéhez és ízléséhez leginkább illő egyszínűt, blokkcsíkosat, cérnacsíkosat, mintásat.

A kültéri napellenző szerkezete

A különböző könyökkaros napellenzők szerkezeti felépítése első ránézésre ugyanolyan, de mint a legtöbb esetben a lényeg itt is a részletekben rejlik.  A karprofilok vastagsága, a konzolok, a billentő és tartószerkezeti elemek minősége és kialakítása alapvetően meghatározzák a kültéri napellenző tartósságát és biztonságos használhatóságát. Napellenzőink alapszínei a fehér és a világos szürke, de bármilyen RAL színre is festhetők.

A leggyakrabban választott, nyitott napellenző típushoz alumínium védőtetőt használunk, amennyiben a tető nem védi a napellenző ponyvát és a szerkezetet. Teljes védelmet a tokozott napellenző biztosít.

A kültéri napellenző mozgatása

Az alapvető hajtókaros mozgatás mellett egyre elérhetőbb alternatíva a motoros mozgatás. Hogy miért? Nemcsak azért mert kényelmes, de szél- és fényérzékelő vezérléssel ellátva rendkívül praktikus is, hisz akkor is védi a napellenzőt a károsodástól, ha nem vagyunk otthon, és hirtelen nagy szél kerekedik, vagy elered az eső.

Különböző kiegészítő funkciókat választhatunk, amelyekkel még kényelmesebbé tehetjük a használatát.

Napellenző ponyvacsere

Több okból kifolyólag is szükségessé válhat a napellenző ponyva cseréje. Ilyen lehet az elhasználódás, időjárás okozta károsodás, a homlokzat új színt kap, stb… Ebben az esetben ha maga a szerkezet jól működik, akkor felesleges annak cseréje, elegendő csak a napellenző ponyvát kicserélni.

Helyszíni felmérésünk díjmentes, hívjon minket, vagy látogasson el bemutatótermünkbe.