Go to Top

Függöny

Ami minden otthont öltöztet: a függöny

Egy otthon hangulatának, stílusának kialakításában meghatározó szerep jut a különféle fényáteresztő és sötétítő függönyöknek, valamint ezek kiegészítőinek. Manapság a textilek választéka, az árnyékolási megoldások lehetőségei széles skálán mozognak, kiválóan alkalmazhatjuk őket klasszikus, mediterrán, modern, minimál stílusú belső tér esetén is. A választék és a folyamatosan változó trendek világában, valamint a függönyök kialakítási technikái között nehéz eligazodni.

Hogyan tudom a függönyt kiválasztani, megrendelni?

Több lehetőség közül választhatunk. Természetesen mindenki szereti megtapintani és élőben megnézni a kiválasztott anyagot, hiszen ezeket a függönyöket akár az otthonunkról van szó, akár munkahelyünkről hosszú ideig nézegetjük. Bemutatótermünkben több száz anyagból lehet választani, nézegetni, megfogni, barátkozni a legjobban tetsző függönyökkel. Ha a kényelmesebb megoldást választja, akkor a kapcsolat oldalunkon lévő e-mailre, vagy az automatikus ajánlatkérő fülre kattintva le kell írni pár szóban, hogy mi az elképzelés. Ezután kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot így teljesen díjmentesen, célzottan az ön otthonába viszünk akár több tucat mintát, így az otthoni enteriőrhöz tudjuk kiválasztani a megfelelő anyagot és formát. Kockázat és költségmentesen tudja kiválasztani álmai függönyét!

Kérjen árajánlatot!

Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Hívjon minket: +36-1-781-1880

Egy kis ízelítő a lehetőségek közül:

Lapfüggöny/panelfüggöny

A napjainkban oly népszerű modern, illetve minimál stílus egyik kedvelt függönyfazonja a lapfüggöny. Akár fényáteresztő függönyre, akár sötétítőre van szükségünk, mindkettőből elkészíthető, de akár a bambusz, vagy a rolettavászon is alkalmas lapfüggönynek. A lapfüggöny panelek kifeszítve helyezkednek el a nyílászáró előtt és annak méreteihez igazodva határozhatjuk meg azok szélességét. A lapfüggöny paneleket tépőzárral rögzítjük a speciális lapfüggöny sínre, így a le- és felhelyezése nagyon egyszerű. Akár térelválasztóként is alkalmazhatjuk otthonunkban.

A lapfüggönyökről részletesebben itt olvashat.

Római roló, vagy francia raffroló

A modern lakberendezés és az új trendek előretörésével a roló mára egy divatos, letisztult megjelenésű árnyékoló, bármilyen stílusú enteriőrben megállja a helyét és elegáns dísze lehet ablakunknak. Alkalmazhatjuk akár modern, akár minimál, vagy klasszikus stílusban berendezett otthonunkban is, ügyelve arra, hogy a stílusnak megfelelő textilből készítsük el. Mivel a roló a rajta lévő lakástextilt lentről felfelé mozgatva, lapolva gyűjti össze, remekül alkalmazható olyan helyiségekben, nyílászáróknál, ahol kevés hely áll rendelkezésre. Nagy előnye még, hogy takarékosan bánik az anyaggal és más függönyözési megoldásokkal együtt is remekül használható.

A rolókról bővebben itt tájékozódhat.

Fényáteresztő függöny

A fényáteresztő függöny fő feladata az, hogy ablakunkat öltöztesse és megakadályozza a belátást nappali körülmények között. Anyagát tekintve több típusból választhatunk, attól függően, hogy milyen szín és minta illik otthonunkhoz, valamint a fényesebb vagy mattabb, vékonyabb, vagy sűrűbb textúrájú anyagok tetszenek.

A fényáteresztő függönyökről itt olvashat.

Sötétítő függöny

A sötétítő függöny alapvető funkciója maga a sötétítés, azaz megakadályozza a belátást a lakásba abban az esetben is, ha fel van kapcsolva a villany. Ha más megoldást használunk erre a célra (redőny, roletta, pliszé, stb…), akkor dekorációs célt is szolgálhat a fényáteresztő függöny mellett. Egyfajta keretet ad ablakunknak és melegebbé varázsolja a szobát.

A sötétítő függönyökről bővebb információt itt talál.

Black out függöny

A black out (fényzáró) függönyök funkciója a sötétítés. Sokkal jobban zárják a fényt, mint a ,,normál” sötétítő anyagok, amely annak köszönhető, hogy két textilszál közé egy harmadik, fekete szálat szőnek. Általánosságban elmondható, hogy ezek a textilek kb. 70-90%-os fényzáró képességgel rendelkeznek, de létezik 100%-os is. A sötétebb színek jobb fényzárásra képesek, mint a világosabb színek. A fényzárás mellett hőszigetelő funkciójuk is van, nyáron a nagy meleg ellen, míg télen a hideg ellen tudnak védeni.

A black out anyagokról itt olvashat.

Gyerekszoba függöny

A gyerekszoba függönyözése több szempontból sem egyszerű feladat. A színeken és mintákon túl gondolnunk kell arra is, hogy hány évre tervezzük a függönyt, illetve kellő sötétítést biztosít-e? Ez főleg pici gyerekeknél lényeges szempont.

A gyerekszobai függönyökről részletesebben itt tájékozódhat.