Go to Top

Pliszé

Mi is az a pliszé?

A pliszé manapság egyre népszerűbb és elterjedtebb árnyékolási megoldás. Az anyaga harmonikaszerűen helyezkedik el az ablak előtt. Felszerelése a nyílászáróra történik, legtöbb esetben az üveg elé, az ablak falcába. Ha ez nem megoldható, akkor a keretre is rakhatjuk.

Hogyan tudom az árnyékolást kiválasztani, megrendelni?

Több lehetőség közül választhatunk. Természetesen mindenki szereti megtapintani és élőben megnézni a kiválasztott anyagot, hiszen ezeket az árnyékolókat akár az otthonunkról van szó, akár munkahelyünkről hosszú ideig nézegetjük. Bemutatótermünkben több száz anyagból lehet választani, nézegetni, megfogni, barátkozni a legjobban tetsző árnyékolókkal. Ha a kényelmesebb megoldást választja, akkor a kapcsolat oldalunkon lévő e-mailre, vagy az automatikus ajánlatkérő fülre kattintva le kell írni pár szóban, hogy mi az elképzelés. Ezután kollégánk felveszi önnel a kapcsolatot így teljesen díjmentesen, célzottan az ön otthonába viszünk akár több tucat mintát, így az otthoni enteriőrhöz tudjuk kiválasztani a megfelelő anyagot és formát. Kockázat és költségmentesen tudja kiválasztani álmai árnyékolóját!

Anyaga, mozgatása

A pliszé anyaga lehet fényáteresztő, árnyékoló, vagy teljesen fényzáró. Mozgatása zsinóros, vagy un. tolókás, vagy igény szerint motoros lehet. A pliszé textilen kialakított apró lyukakon átfűzött zsinór segítségével tudjuk fel vagy lehúzni. Ha az ezeken az aprócska lyukakon bejövő fény is zavar bennünket, akkor lehetőség van duett pliszét választani. A duett pliszénél két textil között fut a zsinór, így nincs szükség az anyag lyukasztására. Akár két funkciót is be tud tölteni egy ablakon belül, mivel létezik olyan kivitelezési mód is, amikor fényáteresztő és sötétítő anyag is kerül a szerkezetre és egyik irányba mozgatva fényáteresztőként, a másik irányba mozgatva pedig sötétítőként funkcionál. Ebben az esetben a két textil között középen is van egy sín.

„A kis helyigény miatt tetszett és a játékossága miatt! Nagyon jól variálható dolog! Köszönöm a csapatnak! Igényes munkát végeztek és a kommunikáció nagyon nagyon tetszett! Érdemes velük dolgozni, mert azt éreztem, amikor ott voltak nálam,vagy én mentem be a bemutató terembe, hogy én vagyok a legfontosabb! A mai világban ez már nagyon ritka! Csak így tovább!”

Valkó Tünde, Üröm

 
Kiviteltől függően egy vagy két irányba tudjuk mozgatni a pliszéket. Ha a tolókás mozgatást választjuk, akkor lentről felfelé és fentről lefelé is tudjuk mozgatni, így nem szükséges a teljes ablakot besötétíteni, ha nem akarjuk. Mivel legtöbb esetben feszített verzióban szereljük, azaz alul és felül is rögzítve van a pliszé, így az ablak nyitása vagy bukó pozícióba való állítás esetén sem mozdul el az ablaktól.

Kérjen árajánlatot!


Kérjen ajánlatot még ma, vagy kérje díjmentes felmérésünket!

Ha különleges formájú ablakunk van, akkor is megoldást jelenthet a pliszé. Háromszög, félkör, vagy trapéz formájú ablakokra is kivitelezhető. Tetőtéri ablakunkat is árnyékolhatjuk vele. Ha ablakunk nem elérhető helyen van, akkor mozgathatjuk pálca segítségével, illetve motorral.